Bojnik Društvo Srbija Vesti

Petočlana porodica iz Bojnika dobila bespovratna sredstva za kupovinu kuće

Zahvaljujući podršci Ministarstva za brigu o selu još jedna porodica iz Bojnika dobila je bespovratna sredstva za kupovinu kuće na selu. Reč je o petočlanoj porodici Vučković, koja je novi dom kupila u Gornjem Brijanju.

Ministar za brigu o selu  Milan Krkobabić uručio je danas u Palati Srbija, Ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, a ugovor je u ime opštine Bojnik, potpisao Nebojša Nenadović, predsednik Privremenog organa. Bespovratna sredstva za kupovinu kuće dobili su Kristina Vučković i Elvir Saitović iz Bojnika.

Lokalna samouprava opštine Bojnik utvrdila je ispunjenost uslova koji se odnose na seosku kuću sa okućnicom, za čiju kupovinu Korisnici bespovratnih sredstava, dobijaju sredstva, a koji su propisani Uredbom i izvršila procenu tržišne vrednosti nepokretnosti u visini od 900.000,00 dinara.

Novac se dodeljuje nakon održane šeste sednice Komisije u ovogodišnjem ciklusu, a prema Uredbi o utvrđivanju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2023. godinu. Ugovor stupa na snagu danom potpisivanja od strane ovlašćenih lica ugovornih strana, čime je uspešno svoj stambeni problem rešila još jedna višečlana porodica iz Bojnika.