COVID-19 Jablanički okrug Jug Srbije Pčinjski okrug Srbija Vesti

PKS RPK Leskovac čini sve da olakša poslovanje privrede u teškim tenucima

Veliki broj privrednika, posebno izvoznika gotovih proizvoda i uvoznika repromaterijala obratilo se Privrednoj Komori za pomoć jer su vozači zadržavani u karantinu i došlo je do kratkotrajnog zastoja u isporuci robe.

Vlada RS je na hitnoj sednici 16. marta donela Odluku kojom je omogućila nesmetan transport i tranzit robe teretnim vozilima u Srbiji. Na graničnim prelazima nema zastoja, ne više od 30 metara, gde se u grupama od 25 kamiona koji imaju tranzit kroz našu zemlju omogućava da uz policijsku pratnju odu do narednog graničnog prelaza.

Vozači kamiona se pregledaju na ulazu u zemlju i ukoliko nemaju simptome virusa covid 19, pustaju uz pilicijsku pratnju do izlaza iz Srbije. Za teretna vozila koja transportuju robu unutar Srbije, omogućena je brža procedura i kontrola robe i vozača koji se takođe podvrgavaju medicinskoj kontroli, i ukolilo nemaju simptome virusa puštaju na odredište istovara/utovara robe.

PKS RPK Leskovac će biti stalno u kontaktu sa graničnim prelazom „Preševo“ i sa nadležnima u graničnoj policiji i izveštavati PKS .

Molimo privrednike da budu strpljivi i imaju poverenja u Vladu Republike Srbije i Privrednu Komoru kojoj se i najviše obraćaju za pomoć a država Srbija sve čini u ovim teškim trenucima da olakša poslovanje privrede, navodi se u saopštenju.

Za sve informacije PKS RPK Leskovac dostupna je na telefon 016 250 011 i putem sajta www.pks.rs covid@pks.rs i tel 0800 808 809.

 

Info centar juga