Društvo Leskovac Srbija Vesti

Počeli radovi na uređenju saobračajnice u Donjem Sinkovcu

Radovi na rekonstrukciji saobraćajnice u Donjem Sinkovcu u postojećoj regulaciji puta u dužini od 725 metara, koji će biti završeni u roku od 60 dana, počeli su danas. Vrednost radova, čiji je investitor grad Leskovac iznosi 16,5 miliona dinara, a izvodi ih preduzeće AB KOP iz Vlasotinca.

„Dokaz da smo posvećeni svakom delu grada kao i bezbednosti svih učesnika u saobraćaju su upravo i radovi na ovoj saobraćajnici koja je značajna ne samo za sve meštane ovog naselja, koji ovaj putni pravac koriste do centra grada, već i za sve vojnike do same kasarne koja je u blizini, ali i sve naše đake koji put koriste do Osnovne škole Kosta Stamenković“, kazao je na konferenciji za novinare predsednk Privremenog organa grada Leskovca Goran Cvetanović.

„Hisarski put je zbog povezivanja grada sa Donjim Sinkovcem i frekventnosti i važnosti same saobraćajnice, kao i ova ulica u kojoj se trenutno nalazimo, bila naš prioritet u asfalitaranju“, kazao je  Cvetanović, naglasivši da je ove godine već završena izgradnja Hisarskog puta u Sinkovcu u dužini od 628 metara, čija je vrednost 11,4 miliona dinara.

„Cilj lokalne samouprave našeg grada je da što više ulica bude uređeno asfaltom i sigurno, kako bi bezbednost svih učesnika u saobraćaju bila podignuta na viši nivo, a sam grad raspolagao kvalitetnom saobraćajnom infrastrukturom koja je kao što i sami znate, osnova za razvoj ne samo grada i Srbije već i čitavog društva“, istakao je Goran Cvetanović.

„Rekonstrukcija puta u Sinkovcu koji je bio je veoma oštećen, sa mnogobrojnim deformacijama i ulegnućima, rešiće problem svim meštana ovog dela grada, a prašinu koja se javljala tokom letnjih meseci i blato koje se stvaralo tokom kišnih dana, zameniće asfalt, čime ćemo dobiti jedan savremen i bezbedan novi put“ ,kazao je Cvetanović.

Direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić kazao je da predmet Ugovora koji je potpisan između grada Leskovca i preduzeća AB KOP iz Vlasotinca predstavljaju radovi na izgradnji nove saobraćajnice, odnosno iskop materijala, ugradnju šljunka i tucanika, zatim ugradnju nosećeg i habajućeg sloja, dva sloja asfalta, uređnje bankina i ugradnju propusta.

„Mi ćemo ovde već 60 dana dobiti novi put, i imaćemo s obzirom da smo pre toga, već izveli radove u jednom delu, imaćemo asfaltiranu saobraćajnicu u kontinuitetu u dužini od oko 1300 metara“, kazao je Nikolić.

Vodeći računa o ravnomernom ulaganju i podizanju kvaliteta saobraćajne infrastrukture, grad Leskovac posvećen je rekonstrukciji, rehabilitaciji i izgradnji kako velikih tako i malih ulica i u gradu i u selu.