Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Podeljeni ugovori o donaciji korisnicima HELP-ovog programa

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i Helpov menadžer za ekonomski razvoj Maša Bubanj uručili su ugovore o donaciji, finalnim korisnicima u okviru projekta “Podrška socio – ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana 2019-2020” koji finansira Nemačka razvojna saradnja i ciljni gradovi uključeni u projekat.

,,U Leskovcu je obezbeđeno 30 grantova u okviru programa za započinjanje ili razvoj poslovnih delatnosti, donacijom u opremi i/ili materijalu prosečne vrednosti 2.400 evra, organizacijom poslovnih i stručnih obuka prema potrebama korisnika, kao i praćenjem podržanih mikro i malih biznisa. Realizaciju aktivnosti finansira Help, kroz donatorska sredstava u okviru „Nemačke razvojne saradnje“, uz učešća Grada u iznosu od 28.800,00 evra. Vrednost dela projekta koji podrazumeva nabavku opreme za podržane male biznise za Grad Leskovac iznosi 72.000 evra. Help je do sada u Leskovcu realizovao 7 projekata ekonomskog osnaživanja kroz koje je podržano 315 porodica u nastojanjima da obezbede redovne izvore prihoda i jedna kooperativa. Ukupna vrednost svih do sada realizovanih Helpovih programa podrške u Leskovcu iznosi preko milion evra“, kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Grad Leskovac je jedan od onih gradova koji prepoznaje važnost i značaj ovakvih projekata, istakla je menadžer Helpa Maša Bubanj.

U ime dobitnika zahvalila se korisnica ovog projekta autolimarka Sunčica Gorčić iz Bratmilovca, koja je dobila stubnu dizalicu, CO2 novi aparat i pumpu za pranje automobila.

Ove godine podržane su frizerske, automehaničarske, drvno-proizvođačke, pekarske i mnoge druge delatnosti. Četiri korisnika imaju uslov da zaposle još jednog radnika, a prosek godina korisnika je 37.

 

(Info centar juga)