Društvo Lebane Srbija Vesti

Povodom slave i dana Sektora za vanredne situacije za učenike OŠ Vuk Karadžič u Lebanu izvedena javno-prikazna vežba Vatrogasno spasilačkih jedinica

Povodom dana Sektora za vanredne situacije i krsne slave Vatrogasno – spasilačkih jedinica za učenike Osnovne škole Vuk Karadžić u Lebanu danas je izvedena javno prikazna vežba. Pored edukacije dece i građana cilj vežbe je da se pokaže spremnost, stručnost i ososobljenost pripadnika Vatorgasnih jedinica da reaguju u kriznim situacijama kao i da se predstave savremena tehnička sredstva koja pripadnici ove jedinice koriste tokom intervencija.

Učenicima je ovom prilikom predstavljeno kako izgleda gašenje požara mlazom pene i mlazom vode, prikazan je taktičko – tehnički zbor opreme i sproveden likovno – literarni konkurs ,,Vatogasac moj heroj,,.

Prezentaciju vežbe izveli su policijski službenici vatrogasno – spasilačke jedinice, a učenici su imali priliku da vide kako izgleda navalno vatrogasno spasilačko vozilo, vozilo za gašenje požara na otvorenom prostoru kao i ATV vozilo za nepristupačne terene.