Društvo Lebane Srbija Vesti

Predsednik Bogdanović sa saradnicima obišao radove na asfaltiranju tri ulice u selu Cekavica

Predsednik Privremenog organa opštine Lebane Ivan Bogdanović svoju današnju posetu obilaska terena sa saradnicima na nekoliko lokacija, završio je obilaskom radova na asfaltiranju tri ulice u selu Cekavica.

U selu Cekavica kazao je predsednik Ivan Bogdanović radovi se izvode u tri ulice čija je dužina 750 metara, vrednosti 10 miliona dinara, a ukupna vrednost radova za asfalitranje na sve tri lokacije koje smo danas obišli odnosno Mesnu zajednicu  Ždeglovo, Togočevce i Cekavica iznosi 23 miliona dinara.

Kako je ovom prilikom istakao Ivan Bogdanović svi ovi radovi veoma su značajni za sve stanovnike ne samo ova tri sela već i čitave opštine Lebane, jer je rešavanje problema putne infrastrukture preduslov za ostanak i opstanak naših sela. Na ovaj način rešen je problem u nekim Mesnim zajednicama, naravno da to nije ni mnogo i da to nije sve, kazao je Bogdanović istakavši da je lokalna samouprava u prethodne tri godine samo na teritoriji opštine Lebane uradila tridesetak ulica kao i regionalne puteve uz pomoć Republike Srbije u dužini od 35 kilometara, u ukupnoj vrednosti od 290 miliona dinara.

Kako su ovom prilikom istakli meštani sela Cekavica Jovan Jović, Novica Kocić i Ivan Spasić, ovo selo je jedan od najvećih poljoprivrednih proizvođača i selo iz koga se ne iseljavaju mladi već ostaju, a škola je puna đaka. Put je za sve njih kako su rekli od presudnog značaja kako za život i rad tako i za plasman svih poljoprivrednih proizovda kako na domaćem tako i na evropskom tržištu što će im novi put umnogome olakšati.

Opširnije u video prilogu