Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Predstava “Teško je reći zbogom” u Lebanu 29. marta

Predstava “Teško je reći zbogom” u kojoj glavne uloge tumače Nina Janković, Ivan Mihajlović i Nevena Ristić, pred lebanskom publikom biće odigrana u četvrtak 29. marta sa početkom od 19 sati u Domu kulture „Radan“ Lebane.

U dramskom tekstu “Teško je reći zbogom” susrećemo se s neobičnim bračnim trouglom. U dinamičnoj priči punoj neočekivanih obrta “žrtva” i “progonitelj” zameniće mesta, “istine” će postati “laži”, a “laži” će postati “istine”. Primenjujući akronološki način pripovedanja, ispisujući brze, gotovo kolokvijalne dijaloge, Miro Gavran je napisao modernu savremenu dramu s kojom će se današnji gledaoci lako poistovetiti, pronalazeći u sudbinama prikazanih junaka  deliće svoga ličnog iskustva.

Neki teatrolozi su ovaj Gavranov tekst imenovali komedijom, neki melodramom, neki dramom  – a u njemu se sve te odrednice susreću i isprepliću, pozivajući glumce i reditelja na građenje snažne predstave, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ako se slažete s tvrdnjom da su muško-ženski odnosi najvažniji za našu sreću i nesreću – onda ćete u ovoj predstavi istinski uživati.

LIKOVI:

TEA – Nevena Ristić

DAVOR – Ivan Mihailović

ENA – Nina Janković

 

(Kraj)