Jug Srbije Srbija Vesti

Privrednici iz Srbije predstavili proizvode na sajmu „KavalaEXPO2023“

Na štandu PKS – RPK Leskovac, privrednici iz Srbije imali su prilike da predstave svoje proizvode na petnaestom opštem međuanrodnom Sajmu „KavalaEXPO2023“. Sajam je otvorila zamenica ministra Ministarstva za razvoj, Ana Mani, koja je u pratnji predsednika Privredne komore Kavale, Markosa Dempasa, posetila štand PKS – RPK Leskovac. Posetioci Sajma imali su prilike da uživaju u degustaciji naših domaćih proizvoda, a najveću pažnju privukli su ljutenica, ajvar, sprža i razne vrste rakija. I ove godine, veliko oduševljenje kod Grka izazvao je nameštaj koji izrađuje kompanija „Simpo“ AD Vranje.

„Naši privrednici su shvatili da je ovo jedan od značajnih međunarodnih sajmova, gde postoji veliko interesovanje za proizvode sa naših prostora i očekujem da će nakon ovog sajma biti potpisani neki ugovori o dugoročnijoj saradnji“, izjavio je direktor PKS – RPK Leskovac, Goran Jović.

Tradicionalno, kao i prethodnih godina drugog i trećeg dana Sajma, privrednici iz Srbije imali su prilike da se u direktnim „B2B“ razgovorima povežu sa privrednicima iz Grčke, Bugarske, Rumunije i Turske, saopštavaju iz PKS – RPK Leskovac.

Foto: PKS – RPK Leskovac