Vesti

"PROSAO" ZAKON O ZAPOSLENIMA A ZAKON O PLATAM TEK NA RASPRAVI

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Nacrt zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, kojim je predviđeno uređivanje radnih odnosa radi uspostavljanja državno-službeničkog sistema po ugledu na državni nivo, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

 

„Ovim će biti označen nastavak reforme javne uprave, koja se u ovoj fazi bavi pokrajinskim i lokalnim nivoom vlasti u Srbiji, usaglašava službenički sistem sa republičkim nivoom i vodi ka većim kompetencijama i profesionalizaciji službenika. Paralelno očekujemo i početak projekta podrške implementaciji ovog zakona u kome će učestvovati ministarstvo, u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština, Evropskom Unijom i Savetom Evrope“ – rekao je državni sekretar u Ministarstvu Ivan Bošnjak koji je izrazio zadovoljstvo usvajanjem ovog zakonskog rešenja na Vladi i najavio da će ući u redovnu skupštinsku proceduru.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pozvalo je građane, kao i stručnu javnost da se upoznaju sa tekstom Nacrta zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru i da daju sve svoje komentare, sugestije i predloge na i mejl:reformauprave@mduls.gov.rs  ili pisanim putem na adresu Ministarstva: Birčaninova br. 6 sa naznakom „Za javnu raspravu o Nacrtu Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru“. avna rasprava o tom Nacrtu zakona počinje danas 21. oktobra i trajaće do 10. novembra.