Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Prva prolećna vožnja bicikala održana u Bojniku

Juče je u Bojniku održana prva Prolećna vožnja bicikala, u organizaciji Turističke organizacije Bojnik, a pod pokroviteljstvom Opštine Bojnik.

   

Na veliko zadovoljstvo organizatora, učesnika je bilo jako mnogo, više nego dvostruko od očekivanog. Pre početka vožnje bicikliste je pozdravio direktor TO Bojnik, Danilo Krivokapić, izrazivši svoje zadovoljstvo tako velikim brojem učesnika i ujedno se zahvalio opštini Bojnik koja se u ulozi sponzora uvek odaziva ovakvim akcijama.

Biciklisti su na startu dobili flašicu vode i majicu sa logom akcije. Zbog velikog broja učesnika koji su se prijavili, majice su dobili učesnici mlađi od 15 godina dok će oni koji nisu dobili majicu, istu moći da preuzmu posle Prvomajskog praznika u prostorijama TO Bojnik.

Sportska hala postala je centar zbivanja u Bojniku pa je i sada plato ispred hale bio Start i cilj vožnje. Učestvovao je veliki broj članova Planinarsko biciklictičkog kluba „Zmaj sa Radana“ i to porodično. Dužina staze bila je 7 kilometara (Bojnik, Konjuvce, Crkvica, Bojnik). U Crkvici se grupa meštana okupila i pozdravljala bicikliste. Po povrtku sa vožnje, ispred Sportske hale, na samoj obali reke, bicikliste je sačekalo osveženje, užina, odmor i druženje.

 

Izvor/Foto: Opština Bojnik