Društvo Leskovac Srbija Vesti

Raspisan konkurs za pripadnike obezbeđenja u zatvorima u Leskovcu i Nišu

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos 12 pripadnika Službe za obezbeđenje u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu, kao i dva pripadnika ove službe u Okružnom zatvoru u Leskovcu.

U Okružnom zatvoru u Leskovcu 2020. godine izgrađen je moderan kompleks za smeštaj 200 lica lišenih slobode, u skladu sa svim standardima Evropske unije i Saveta Evrope.

Konkurs je objavljen na internet adresi Ministarstva pravde www.mpravde.gov.rs, portalu eUprave i Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i u listu „Poslovi”.

Rok za podnošenje prijava zainteresovanih kandidata počinje sutra i traje do 14. decembra.

U toku je i konkurs za prijem u stalni radni odnos 25 pripadnika Službe za obezbeđenje u KPZ u Beogradu, jednom od najsavremenijih zavoda u zemlji.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija zaposlila je 532 pripadnika Službe za obezbeđenje u više zavoda u Srbiji od 2020. godine.

U stalni radni odnos primljeno je i 127 komandira pripravnika u novom KPZ u Kragujevcu, koji je počeo sa radom 15. novembra prošle godine.