Kuvar

ŠARENA SALATA ZA ZIMNICU

POTREBNO JE

1 kg krastavčića, 1 kg šargarepe, 1/2 kg zelenog paradajza, 1/2 kg zelenih paprika, 1 kg karfiola,

1 kg kupusa, 750 ml alkoholnog sirćeta, 250 gr šećera, 150 g soli, 250 ml vode, 1/2 l ulja i 1 kesica bibera u zrnu

 

PRIPREMA

Dobro operitekrastavcice, paradjaz i paprike. Šargarepu dobro očistite i iseckajte na kolutiće. U veliku serpu prvo stavite iseckanu šargarepu, pa seckajte krastavcice takodje na kolutiće i stavite ih iznad šargarepe u serpi. Onda stavite seckanu papriku, pa paradajz. Karfiol očistite i razdelite na sitne cvetiće, ali im drškice isecite. I karfiol stavite u šerpu iznad paradajza. Kupus sitno narendajte i stavite ga iznad karfiola.
Stavite na vatru da se prokuvaju sirće, voda, šećer, so, ulje i biber.Kad provri stavite u šerpu gdje je povrće. Ostavite da stoji 15 min poklopljeno. Istresite marinadu tj vodu u kojoj se kuvalo iz šerpe , al polako da ne izručite i povrće.
Vratite marinadu da kuvate i kad ponovo provri, opet istresite odozgo na povrće .Isto treba da stoji 15 min i opet se izruči marinada i po treći put prokuva, i povrće popari.
Kad i treći put to uradite, poklopite šerpu i ostavite da stoji preko noći, ili bar dok se ne ohladi.
Ujutru, salatu promešate u serpi i punite tegle, koje ne zatvarate do uveče, jer čekate, da vidite dal je potrebno da se stavi još marinade. Onda zatvorite tegle

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.