COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti Vlasotince

Štab za vanredne situacije u Vlasotincu doneo sinoć odluku da obustavi rad vrtića, zaražena još jedna radnica – vaspitačica

U vlasotinačkim vrtićima pozitivna na koronu je još jedna radnica, vaspitačica, pokazuju rezultati testova pristigli u Dom zdravlja.

„Preliminarni rezltati su pokazali jedan pozitivan slučaj u vrtićima, ali uvek se rade i konačne potvrde, pa smo kao konačan rezultat dobili još jednu pozitivnu osobu u vlasotinačkim vrtićima“ – objašnjava direktorka Doma zdravlja Milena Stanković Mitrović.

„Vaspitačica je radila u ponedeljak, pod punom opremom, a u utorak već nije bilo dece iz njene grupe i nije radila. Do danas nismo imali potvrdu o drugom zaraženom“  – kaže direktorka vlasotinačkih vrtića Snežana Filipović.

Vaspitačica nema nikakve simptome, a po protokolu danas će biti hospitalizovana u Leskovcu. Štab za vanredne situacije u Vlasotincu doneo je sinoć odluku da obustavi rada vrtića do sagledavanja konačne epidemiološke situacije i naložio ponovno testiranje zaposlenih i ponovnu dezinfekciju objekata.

 

Info centar juga