Vesti

STEFANOVIĆ: PODIGNUT STEPEN GOTOVOSTI ANTITERORISTIČKIH JEDINICA

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Nebojša Stefanović izjavio je juče da građani Srbije mogu da budu potpuno mirni, da imaju poverenje u nadležne službe i da za sada ne postoji nijedna indicija koja bi ukazala da je Srbija danas meta ili na bilo koji način direktno ugrožena.
Stefanović je u izjavi Radio-televiziji Srbije rekao da su naše bezbednosne službe aktivne na terenu ne samo danas i ne samo povodom ovog događaja.
„Pokazalo se da je ona politika koju smo vodili prema migrantima, koju je i premijer vodio prema zemljama regiona, kao i odlazak u Srebrenicu, bili dobri potezi Vlade i premijera koji nama donose regionalnu stabilnost i ta politika premijera, mir, bezbednost i stabilnost, su ono na čemu je Srbija istrajna i na čemu će insistirati“, poručio je ministar Stefanović.
Ministar unutrašnjih poslova je najavio i da će se podići određeni stepen gotovosti snaga koje se bore protiv terorizma, a namera je da se u borbi protiv terorizma dodatno unapređuje i nabavlja nova oprema i naoružanje.