Društvo Vesti

Svečano obeležen Dan opštine Leposavić

Opština Leposavić nizom aktivnosti proslavila 106 godina od oslobođenja od Turaka. Na Svečanoj akademiji povodom Dana opštine, na kojoj su predstavljeni brojni uspešni privrednici i  institucije, prisustvovao je veliki broj gostiju, predstavnici Srpske liste i mnogobrojni građani.

 

Najavljene investicije od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića prilikom nedavne posete severu Kosmeta i Leposaviću ohrabruju i daju nadu za opstanak, rečeno je na akademiji koja je organizovana povodom 106 godina opštine.

“Pored svih problema velikim zalaganjem i radom u skladu sa svojim mogućnostima, a sa jasnom podrškom države Srbije, omogućili smo nesmetano funkcionisanje svih ustanova i institucija. Činjenica da nas država Srbija ni u jednom trenutku nije zaboravila i dozvolila da budemo prepušteni sami sebi, daje nam nadu u bolje sutra i čini mogućim da ipak sa ponosom imamo priliku da kažemo šta smo prošli i da nagradimo i odamo pruznanje nazaslužnijima među nama”, rekao je ZoranTodić, predsednik opštine Leposavić.

U ime Srpske liste domaćina i goste pozdravio je gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić.

“Kada vidim šta je sve planirano za narednu godinu, znam da će se dobri rezultati tek videti kroz finansijska ulaganja naše države u oblasti industrije, i u kojima će radna mesta naći veliki broj mladih Leposavaca. Ekonomija će biti naše oružje i zaštita u vremenima koja dolaze. Uveren da ćemo se i sledeće godine naći ovde i imati priliku da vidimo realizovane planove, koristim priliku i čast koja mi je data da vam u ime Srpske liste i svoje lično ime uputim najiskrenije čestitke povodom Dana opštine Leposavić, sa željom da vas svake godine bude sve više i više”, rekao je Rakić.

U znak podrške srpskom narodu predsednik opštine Stara pazova Đorđe Radinović sa predsednikom opštine Leposavić Zoranom Todićem potpisao je povelju o bratimljenju.

“Mi ćemo se truditi da zaista uvek pomažemo i da pre svega pažnjom i osećanjima pokažemo da smo uvek svuda uz srpski narod ma gde on živeo”,  poručio je Radinović.

Povodom Dana opštine, predsednik Todić je sa saradnicima danas primio roditelje i rodbinu žrtava NATO agresije i uručio im jednokratnu pomoć.

Polaganju cveća i venaca na spomenike u Leposaviću, Lešku i Sočanici prisustvovali su i predstavnici Srpske liste.

Na platou ispred Centra za kulturu svoje proizvde izlagali su privrednici, škole, ustanove i udruženja.

Na svečanoj sednici zaslužnim pojedincima uručena su oktobarska priznanja. Oktobarska nagrada dodeljena je osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Sočanici, koja ove godine obeležava 100 godina postojanja.

 

Izvor: TV Most