Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Tri predstave danas na sceni Doma kulture Radan

U Domu kulture u Lebanu danas su na programu tri predstave od 16, 18 i 20 sati.
Od 16 sati u okviru dečje scene biće izvedena predstava „Blesava televizija“ Amaterskog pozorišta Doma kulture iz Babušnice koju potpisuje kao autor glumac Rade Marinković. iz Babušnice. Predstava za decu „Blesava televizija“, bavi se sadašnjom situacijom na medijskoj sceni u pokušaju da se sačuvaju prave vrednosti.  U predstavi glumi sedamnaestoro amaterskih glumaca, inace učenika OS Despot Stefan Lazarevic i babušniške Gimnazije.

Predstava „Ja bih da se zovem Srećko“, na večernjoj sceni počinje u 18 sati. Reč je o autorskoj predstavi glumca Radeta Marinkovića, koji se ovog puta potpisuje i kao scenarista i kao režiser predstave koja se bavi realnim životom osobe u invalidskim kolicima. I ovu predstavu izvode glumci Amaterskog pozorišta Doma kulture iz Babušnice.

Od 20 sati biće izvedena još jedna predtsva na večernjoj sceni, a reč je o predstavi Anđela Amaterskog pozorišta „Hranislav Dragitinović“ iz Prokuplja. Predstavu je prema tekstu Stevana Koprivice režirao Milan Ilić Trša. Zanimljivu priču o medicinskoj sestri Anđeli lebanskoj publici predstaviće glumci Srđan Živković, Dejan Jovičić i Milica Spasić.