Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

U bojničkom selu Đace privode se kraju radovi na izgradnji vodovodne mreže

BOJNIK – U bojničkom selu Đace privode se kraju radovi na izgradnji vodovodne mreže u dužini od 650 metara. Kako je kazao predsednik Skupštine opštine Bojnik, Dejan Stojanović radove izvodi Javno komunalno preduzeće Vodovod, a isti će biti gotovi do kraja nedelje. Radovi se izvode na inicijativu meštana ovog sela i angažovanjem lokalne samouprave.

Obilazeći ove radove Stojanović je istakao da je opština Bojnik u cilju unapređenja infrastrukture dobila poziv od Kancelarije za javna ulaganja da dostavi podatke o stanju vodovodne i kanalizacione mreže na svojoj teritoriji. Ovaj poziv omogućiće lokalnoj samoupravi da nakon snimanja stanja na terenu i uzimajući u obzir stvarne potrebe računa na određena sredstva u te svrhe.

Završetkom vodovodne mreže u selu Đace, kako je zaključio Stojanović za televiziju 4S, rešiće se problem vodosnabdevanja za 24 domaćinstva, a na ovaj način zaokružiće se ciklus infrastrukturnog opremanja seoskog stanovništva opštine Bojnik.

Nakon izgradnje vodovodne infrastrukture, krenućemo odmah sa izradom projektne dokumentacije za asfaltiranje iste ulice.

 

(Kraj)