Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti

U Bojniku sutra zaseda Štab za vanredne situacije

Kako je naglasio zamenik predsednika opštine Dejan Stojanović trećinu teritorije Bojnika zahvatio je grad, a procenjena šteta po pojedinim gazdinstvima je od 50 do 100 odsto.

Grad je najviše zahvatio sela Mrveš, Đace, Kamenicu, Slavnik, Rečicu, Crkvicu, deo Bojnika, deo Dragovca, kao i jedan deo Pridvorice.

Štab za vanredne situacije obratiće se i Ministarstvu poljoprivrede zahtevom za naknadu štete, a na osnovu izveštaja komisije.

Jedan od problema koji se svakako mora rešiti je plaćanje protivgradnih strelaca koji za svoj rad primaju nadoknadu od 4000 dinara što je nedvovoljno i zbog toga mesta strelaca nisu popunjena. Stojanović je izneo podatak da su od 9 protivgradnih stanica na teritoriji opštine Bojnik samo 3 u funkciji.

Modus za reševanje ovih problema je da strelci osnuju svoja udruženja koja će moći da konkurišu za sredstva iz opštinskog budžeta kako bi se rad odvijao nesmetano i uz veću nadoknadu.

Stojanović je izrazio nadu da će se problem oko nedostatka protivgradnih strelaca rešiti i da je lokalna samouprava voljna da pomogne u tom cilju.