Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

U foajeu Kulturnog centra u Medveđi održan drugi koncert u okviru projekta  “Umetnička muzika na jugu-Medveđa 2019-druga sezona”

U foajeu Kulturnog centra opštine Medveđa  sinoć je održan drugi koncert koji se organizuje u okviru projekta  “Umetnička muzika na jugu-Medveđa 2019-druga sezona”, podržanog od Ministarstva kulture i informisanja.

Publici se predstavila grupa “Trio Elegancija” iz Paraćina, a na repertoaru su bile obrade Django Reinhardt-a, Angela Debarre-a, braće Stochelo, kao i standardne jazz kompozicije u gypsy swing-u. Koncert je završen sa izvođenjem  poznatih balkanskih  melodija  “Marijo, bela kumrijo”, “Ne si go prodavaj” I “Kasapsko oro” u jazz obradi.

Član Stefan Trpčevski je diplomirao na fakultetu primenjene umetnosti. Svira solo deonice i melodije. Njegovi mentori su poznati gitaristi Nenad Gajin i Aca Stojić.

Drugi član, talentovani Andrija Drenovaković koji je na ritam gitari, takođe je diplomirani primenjeni umetnik i muzika mu predstavlja glavni šraf u kreativnoj karijeri. Spremao se u školi kod Mikice koji svira upoznatom bendu ‘Smak’.

Na kontrabasu je Filip Mladenović, iako mu je primarni instrument bila gitara, kontrabas je savladao u najkraćem roku. Zavrsio je osnovnu muzičku školu u Paraćinu,instrument klavirska harmonik, savršeno poznaje muziku i ima ambiciozne ideje za projekat nazvan “Trio Elegancija”. Spremao se kod poznatog paraćinskog gitariste Stanka Pošarca.

 

(Info centar juga)