Jug Srbije Medveđa Vesti

U Kulturnom centru Medveđa, održan koncert muzičkog sastava „Strings on the Wind“ iz Beograda

Danas je u Kulturnom centru Medveđa, održan koncert muzičkog sastava „Strings on the Wind“ iz Beograda u ukviru projekta „Umetnička muzika na jugu -Medveđa 2023-črtvrta sezona“ koji je podržan od Ministarstva kulture. Ovaj neobičan muzički sastav magistara i profesora muzike koji čine: Ivana Antić – flauta, Vladimir Gurbaj – klarinet i Ivan Milunović – klavir, se potrudio da publici na maestralan način približi najpoznatija klasična dela.

U aranžmanu ovog sastava predtavljeni su Dvoržak, Belini, Šubert, Čajkovski, Mocart…Koncert je počeo laganijim notama, sa odlomcima iz opere „Norma“ i Pakalbelovog „Kanona“, preko nešto ritmičnijih: „Slovenske igre“ a zatim i „Mađarske igre“, do muzike iz Diznijevih crtaća.

Gosti iz Beograda su zaslužili svaki aplauz Medveđana i pokazali da su zaista prvorazeredni muzički sasatav za izvođenje klasične muzike u Srbiji. Direktor Kulturnog centra Medveđe, Nebojša Jakšić, se zahvalio prisutnoj publici i svim medijima koji prate realizaciju projekata ustanove kojom rukovodi.

infocentarjug.rs