Društvo Lebane Srbija Vesti

U Lebanu potpisan Ugovor o sufinansiranju projekata dogradnje i rekonstrukcije Omladinskog kulturnog centra u Pertatu

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović potpisali su danas Ugovor o sufinansiranju projekata dogradnje i rekonstrukcije Omladinskog kulturnog centra u Pertatu.

„Obrazovanje, kultura mladih, predstavljaju ključne faktore regionalnog razvoja i zato smo danas na jugu Srbije u opštini Lebane da zajedno sa opštinom realizujemo jedan veoma važan projekat, a to je dogradnja i rekonstrukcija objekta koji će prerasti u Omladinski kulturni centar Pertate, koje Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj sufinansira u većinskom delu u iznosu 6,6 miliona dinara. Ovo će biti jedan jedinstven Omladinski kulturni centar u ovom delu Srbije u ovoj opštini“, kazao je ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek.

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović zahvalio se ministru Đerleku, ministarstvu i Vladi Srbije.

„Velika zahvalnost Ministartvu i Vladi Reublike Srbije što je dala podršku ovakvom projektu, gde ćemo mlade sa teritorije 11 sela, uključujući i selo Pertate imati neke sadržaje koji su veoma bitni, jer kao što znate, najteže je pitanje kako zadržati mlade. Ako ne obezbedimo uslove, kulturu, jednostavno mesto gde će se oni sastajati, družiti i razvijati neke nove ideje, onda ne možemo zadržati mlade, tako da su to koraci, na koje opština Lebane misli“, rekao je predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović

Ministar Đerlek i predsednik Bogdanović obišli su objekat Omladinskog kulturnog centra u Pertatu koji će do kraja godine biti renoviran sredstvima Ministarstva za ravnomerni regionalni razvoj.

i

infocentarjug.rs