Društvo Leskovac Vesti

U Leskovcu danas uručena auto-sedišta za 128 novorođenčadi u Leskovcu

U Svečanoj sali grada Leskovca danas je uručeno još 128 auto-sedišta za decu roditeljima koji su dobili rešenje o jednokratnoj novčanoj pomoći u septembru i oktobru.

„Do sada je grad za udžbenike za sve đake prvake isplaćivao roditeljima po 6.000 dinara, s tom merom će se naravno nastaviti, a evo upravo od danas kreće isplata i za sve učenike od 2. do 8.razreda – na računima će biti uplaćeno od 7.000 do 13.000 dinara zavisno od toga koji je dete razred, a dinamika isplate ide u skladu sa dinamikom pristizanja rešenja od strane nadležnih“ rekao je Stefan Kitanović, član Privremenog organa grada Leskovca, dodajući da grad finansira udžbenike tokom čitavog školovanja svim učenicima čiji su roditelji korisnici socijalne pomoći, a za sve srednjoškolce država je obezbedila po dodatnih 10.000 dinara koje će biti isplaćene u skorijem roku.

Subvencioniše se i boravak dece u privatnim vrtićima, a naše najmlađe i najdraže sugrađane svake godine obradujemo i novogodišnjim paketićima, što će naravno biti slučaj i ove godine. Svi mališani do 10 godina starosti od Grada će dobiti novogodišnje paketiće.

Roditelji koji nisu bili u mogućnosti da danas preuzmu auto-sedišta moći će to da učine i narednih dana u zgradi opštine, u ulici Pana Đukića br. 9, na portirnici.

infocentarjug.rs