Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

U Leskovcu nastavljena podela auto-sedišta za sve bebe rođene u 2021. godini

Danas je organizovana treća po redu podela auto-sedišta koja grad obezbeđuje za sve bebe rođene u 2021. godini.

Ovoga puta, sedišta su uručena roditeljima čija deca su na svet došla tokom maja i juna tekuće godine. Broj novorođenih beba tokom ova dva meseca iznosi 133, na podeli je uručeno 97 sedišta, a roditelji koji danas nisu mogli da prisustvuju uručenju, sedišta će moći da preuzmu na portirnici u ulici Pana Đukića br. 9.

„Nakon što sam se drugi put u životu ostvarila kao majka, imam razlog više da se borim i brinem za svoju decu. Divan je osećaj znati da se ljudi koji vode ovaj grad takođe brinu o našoj deci. Izdaci za podizanje potomstva nisu mali, zato je ova podrška značajna i ja se u ume svih roditelja i u svoje ime zahvaljujem“, rekla je Ana Petrović iz Leskovca, majka dvomesečne Lene.

Auto-sedišta je danas uručila zamenica gradonačelnika dr Lidija Dimitrijević. Čestitajući roditeljima na prinovama, uz informaciju da je za prva četiri meseca uručeno 230 sedišta, zamenica je danas rekla da se odgovornost rukovodilaca lokalne samouprave ogleda u stabilnosti, dobrom funkcionisanju svih segmenata društva i postavljanju stabilnih temelja za budući razvoj i dodala da su mladi i deca ti temelji na kojima se gradi sigurna budućnost te da grad zajedničkim snagama sa roditeljima želi da obezbedi sve neophodne uslove za odrastanje i bezbrižno detinjstvo.

„O našim sugrađanima brinemo od dana njihovog rođenja. Prvih 10 beba koje se u godini rode dobijaju vaučere za nabavku bebi opreme, a svim porodiljama grad uplaćuje jednokratnu pomoć u iznosu od 10 hiljada za zaposlene porodilje i 20 hiljada dinara za nezaposlene. Odrastanje pratimo i tokom predškolskih dana kada subvencionišemo boravak u vrtićima, kako u Predškolskoj ustanovi Vukica Mitrović, tako i u privatnim vrtićima osnovanim na teritoriji grada. Nastavljamo naknadom za udžbenike za sve učenike prvog razreda na teritoriji grada Leskovca, i za sve učenike čije su porodice korisnici socijalne pomoći. Želja nam je da nas češće obraduju medijski natpisi poput skorašnjih da se u Leskovcu u toku jednog dana rodilo devet beba, zato smo pristupili pokretu za decu Tri plus kako bi se porodicama sa troje i više dece omogućile pogodnosti i poboljšan materijalni status, i finansiramo postupak vantelesne oplodnje da pomognemo našim sugrađanima koji se bore sa problemom neplodnosti“, zaključila je zamenica Dimitrijević.

Podsetimo. Grad Leskovac je za nabavku 1100 auto-sedišta u 2021. godini opredelio 7,9 miliona dinara, uz mogućnost da se suma poveća ukoliko se rodi više beba.

infocentarjug.rs