Društvo Leskovac Vesti

U Leskovcu otvoren još jedan privatni vrtić „Zvezdica“

U Leskovcu počinje sa radom još jedan privatni vrtić, „Zvezdica“, u kome će boraviti 78 mališana, na preko 400 kvadratnih metara koji već od ponedeljka počinje sa upisom dece . Vrtić je namenjen deci uzrasta od tri godine do polaska u školu, a biće smeštena u tri grupe. Otvaranju vrtića prisustvovao je gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović sa svojim saradnicima. On je kolektivu vrtića poželeo mnogo uspeha u radu i istakao da predškolsko obrazovanje deci pruža podsticaj da razviju sve svoje sposobnosti.

„Boraveći u objektima koji se bave predškolskim obrazovanjem deca stiču najranija znanja, uče da budu u kolektivu i pripremaju se za odlazak u školske klupe. Poslednjih godina, sa povećanjem broja zaposlenih u našem gradu, beleži se i trend povećanja broja zahteva za boravak dece u predškolskoj ustanovi. Zato je uključivanje privatnih subjekata u ovaj segment društva od velikog značaja. Potrebu za proširenjem predškolskih kapaciteta prepoznale su i porodice Filipović i Mišić i za tu namenu adaptirale prostor na površini od preko 400 metara kvadratnih metara. O deci će brigu voditi šest vaspitača, medicinska sestra, pedagog i spremačica“, naveo je gradonačelnik Cvetanović i pohvalio autentičan ambijent u kome se ovaj vrtić nalazi, budući da se radi o kući iz međuratnog perioda, kada je Leskovac bio bankarski i industrijski centar i koja je zaštićena kao spomenik kulture. On je dodao da je sve veće interesovanje privatnih subjekata za otvaranjem vrtića, što pokazuje da imaju poverenje u lokalnu samoupravu, koja je izjednačila uslove za boravak dece u državnim i privatnim vrtićima.

Direktor PU „Zvezdica“, Miloš Filipović, istakao je da je mnogo rada, truda, sredstava i ljubavi uloženo u pokretanje ovog vrtića, kako bi se ispunile sve zakonske procedure. On je najavio da će sredinom godine proširiti kapacitete, jer je velika potreba i za jaslenom grupom. Zahvalio se gradonačelniku Cvetanoviću i lokalnoj samoupravi na podršci i vrlo kvalitetnoj saradnji.

@gradleskovac