Društvo Leskovac Srbija Vesti

U Leskovcu se uređuju trotoari na delu Bulevara oslobođenja

Radove koji se izvode na sanaciji trotoarskih površina na Bulevaru Oslobođenja od raskrsnice sa ulicom 28. marta do raskrsnice sa ulicom Masarikov trg danas je obišao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima. Vrednost investicije je 12,1 milion dinara, investitor je grad Leskovac, dok je izvođač radova grupa Perica Jović preduzetnik AB KOP iz Vlasotinca.

„Rešili smo da centar grada, koji zaslužuje savremen izgled, bolju komunikaciju i jedan dobar prostor za naše pešake, oplemenimo i da izgradimo savremene trotoare. Ova investicija vredna je 12,1 milion dinara. I sami vidite da je ovo u potpunosti promenilo izgled ovog dela grada, ovako glavna ulica dobija savremen izgled u punom volumenu i kapacitetu“, kazao je radonačelnik Cvetanović i dodao da se na Bulevaru Oslobođenja nakon 40 godina menjaju cevi novim tolovodom i da je vrednost investicije 120 miliona dinara.

Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam i izgradnja, rekao je da se radi mešinski iskop, skidanje betonskih i asfaltnih površina, zatim ugradnja tampona, šljunka i tucanika, kamene siteži i na kraj ugradnja behaton ploča koji imaju završni sloj od kvarca, gde se ugrađuje osam modela tih ploča, i to na površini od 2300 kvadratnih metara.

Uživo