COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Srbija Vesti

U Medveđi obeležen Međunarodni dan civilne zaštite

Predsednik opštine Medveđa i komandant štaba dr Nebojša Arsić je nakon otvaranja Svečane sednice Štaba za vanredne situacije, čestitao Opštinskom štabu Dan civilne zaštite i pomenuo neke bitne uloge i značaj civilne zaštite. Prilikom analize stanja iz prethodne godine osvrt je bačen na 2020. godinu kada je uvedena vanredna situacija u celoj zemlji povodom situacije sa Kovidom.

„Prvih pet meseci od pojave virusa u opštini Medveđa nije bilo registrovanih slučajeva zaraženih Kovidom, tek nakon letnjeg perioda došlo je do sporadičnog širenja virusa među građanima opštine Medveđa. Od početka pandemije do danas pozitivnih je bilo oko 360 lica. Do sada je utrošeno 1000 doza vakcina i koristim priliku da pozovem sve da zarad zdravlja se prijave za vakcinaciju kako bi poboljšali zdravstveno stanje na našoj teritoriji. Pored nepovoljne situracije sa virusom, početkom ove godine proglasili smo vanrednu situaciju obzirom da smo imali poplave, nakon toga i oštećenja na elektromreži, nesagledivu posledicu na voćnjacima, šumama ali prebrodili smo sve te muke zahvaljujući svima vama, posebno vojci, ekipama distribucije iz cele zemlje, Privrednoj komori, meštanima i donatorima. Svi su pokazali veliku solidarnost za ugrožene na terenu i uključili se u otklanjanju posledica koje su izazvale ledene kiše i snežne padavine. U jednom trenutku smo od ukupno 137 trafostanica, čak 100 ostale bez napajanja, jer su popadala stabla i polomljene grane prouzrokovale kidanje žica i obaranje elektostubova. Još nekih 20-ak kuća danas još uvek nemaju struju, ali su obezbeđeni agregatima, dok se ne reši i sredi situacija na tim pravcima“- rekao je u svom obraćanju komandant Štaba, dr Nebojša Arsić.
Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite, Štab za vanredne situacije opštine Medveđa dodelio je priznanja za doprinos u ostvarivanju programskih zadataka u sprovođenju mera zaštite i spasavanja, izgradnje i razvoja sistema civilne zaštite:

Ministarstvu bez portfelja za razvoj nedovoljno razvijenih opština – zahvalnicu je primio Miroslav Dejković, savetnik u ministarstvu;

Trećoj brigadi kopnene Vojske Srbije;

Privrednoj komori Srbije i Regionalnoj privrednoj komori Srbije Leskovac – zahvalnice je primio mr Goran Jović,

Odeljenju za vanredne situacije Leskovac – načelniku Ivici Ranđeloviću,

Domu zdravlja Medveđa – Kovid ambulanti,

ED Jugoistok Niš – gospodinu Milenitijeviću,

Elektrodistribuciji Leskovac – Miroslavu Dočiću,

Opštini Bogatić – predsedniku Milanu Damnjanoviću,

Srpsko Ruskom humanitarnom centru u Nišu,

Mlinskoj industriji Bogatić – direktoru Zdravku Popoviću.

   

   

   

   

infocentarjuga.rs