Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

U Medveđi sutra premijera predstave “ Da se bolje razumemo“

Projekat „Da se bolje razumemo“ odobren je opštini Medveđa od strane Saveta Evrope sa ciljem da doprinese jačanju zaštite pripadnika nacionalnih manjina u Srbiji.

Jedna od aktivnosti na projektu je i multitetnička pozorišna predstava „Da se bolje razumemo“ kao dodatna aktivnost, koja se odnosi na podizanje svesti i promociju projekta u kojoj učestvuju osnovci i srednjoškolci. Pored sticanja osnovnog pozorišnog obrazovanja, predstava će deci ponuditi i iskustvo zajedničkog rada i učenja s vršnjacima iz drugih etničkih grupa i kako zajedničkim radom prevazići nacionalne podvojenosti.

Radeći na predstavi, deca neguju prijateljstvo i ličnim primerom pokazuju da je to moguće bez obzira ko je koje nacionalnosti. Predstava se realizuje u saradnji sa Kulturnim centrom opštine Medveđa i osnovnom školom “Gornja Jablanica” u Medveđi.

Premijerno izvođenje predstave održaće se u utorak, 05. marta 2019. godine sa početkom od 18 časova u Kulturnom centru Medveđe. Dođite da podržimo i pogledamo naše drugare. Ulaz je besplatan.

 

(Kraj)