Bojnik Društvo Jablanički okrug Vesti

U Osnovnoj školi Stojan Ljubić u Kosančiću postavljen video nadzor i ograda u dužini od 240 metara

U Osnovnoj školi Stojan Ljubić u Kosančiću, sve je spremno za početak nove školske godone. U cilju bezbednijeg boravka dece u ovoj školi postavljen je video nadzor kao i deo ograde, sa prednje i bočne strane, u dužini od 240 metara. Inače, školsko dvorište ove ustanove površine je od 2 hektara i zasigurno jedno od najlepših u bojničkoj opštini.

   

„Vrednost ovih radova je oko 3, 6 miliona dinara sa PDV-om, sredstva su obezbeđena preko Ministarstva prosvete, sektor za učenički i studentski standard i investicije. Dvorište škole je površine od 2 hektara i nadam se da ćemo u narednom periodu postaviti i drugi deo ograde kako bi zaštitili decu od spoljašnjeg uticaja u dvorištu. Takođe, u cilju bezbednijeg boravka dece u školi, uradili smo i video nadzor, tačnije postavljeno je 13 kamera. Učesnici smo projekta „Premošćavanje digitalnog jaza“ i iz tog projekta smo izdvojili 186 hiljada dinara dok je ostatak, u iznosu od 240 hiljada dinara, finansirala opština Bojnik“, rekao je za Infocentar juga direktor Osnovne škole u Kosančiću, Boban Marković.

   

Osnovna škola Stojan Ljubić u Kosančiću ima šest izdvojenih odljenja i to: u Gornjem Brijanju, Stubli, Kacabaću, Slavniku, Gornjem Brestovcu i Magašu. Školu pohađa 260 učenika a za nekoliko dana u prvi razred osnovne škole krenuće 30 đaka.

   

Direktor Marković iskoristio je priliku da se zahvali rukovodstvu opštine Bojnik koja im, kako kaže, uvek izilazi u susret a posebno od velikog začaja je i to da je za svu decu obezbeđen beplatan prevoz i užina.

Dvorište škole Stojana Ljubića u Kosančiću još davne 1975. godine proglašeno je za najuređenije dvorište u Republici Srbiji.

infocentarjug.rs