Jug Srbije Lebane Vesti

U Pinkovim zvezdicama najlepši glas stiže iz lebanske opštine

Takmičenje za Pinkovu Zvezdicu je u toku a u sinoćnoj grupi takmičara, na televiziji Pink, učestvovala je Valentina Stojanović, iz lebanskog naselja Pertate, sa numerom Marije Šerifović „Svoja i tvoja“. U dosadašnjim emisijama od žirija je dobijala savete, podršku ali i pohvale koje ni sinoć nisu izostale. Valentina je nastupala druga po redu, osvojila svih pet glasova i obezbedila odlazak u naredni krug takmičenja.

Valentinu Stojanović iz Pertata je pre tri meseca  zadesila velika tuga kada joj je preminuo otac koji joj je bio velika podrška u životu.

„Mnogo mi nedostaje tata. Bio mi je velika podrška, živeo je za mene i moje tri sestre a sada je mnogo teško“ – priča nam Valentina drhtavim glasom i očiju punih suza. O majci nije želela da govori jer je nju i njene tri sestre ostavila kada su bile male a još više je povredilo to što je pokušala da stupi u kontakt sa njom tek kada je vidla na Pink televiziji. Nakon tragedije koja ih je zadesila skupila je snagu i vratila se na takmičenje a pesmu „Deo prošlosti“ posvetila pokojnom ocu.

Valentina živi sa bakom, dekom i dve sestre u jako teškim uslovima o kojima ne govori. Ona i njena mlađa sestra idu u osnovnu školu, starija sestra ima 26 godina i bez posla je, o njima brinu deka od 79 i baka od 82 godine a žive sa penzijom od po deset hiljada dinara. Žive u jako teškim uslovima ali im pomaže i njihova rođena i najstarija sestra Jovana, koja je udata i ne živi sa njima.

„Izgubila sam sina ali imam njih tri i molim Boga da poživim samo zbog njih jer sam im potrebna, to su ženska deca, treba ih posavetovati i treba im pružiti bar neke osnovne stvari. Nemam puno ali i sa moje 82 godine još uvek radim, da im obezbedim bar hranu mada mi puno pomaže i najstarija unuka Jovana, ona je udata i ne živi sa nama ali je uvek tu za nas, koliko može“ – priča nam Bosiljka Stojanović, Valentinina baka.

Saznavši za ovaj problem, urednica redakcije Info centra jug Žaklina Cvetković Mladenović kontaktirala je predsednika opštine Lebane Zorana Ilića, koji je bez ikakvih problema obećao da, Valentini i njenoj porodici, lokalna samouprava pomogne koliko bude bila u mogućnosti.

I zaista, lokalna samouprava odobrila je novčana sredstva za Valentinu i njenu porodicu, takođe obezbeđena su i novčana sredstva za njen odlazak na takmičenje u Beograd a kako smo saznali planira se i renoviranje njihove kuće. Saznavši za ovu priču, predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić izrazio je želju da i on lično pomogne maloj Valentini.

Ovom prilikom pozivamo i sve one koji su u mogućnosti da, na bilo koji način, pomognu ovoj porodici i Valentini koja u Pinkovim Zvezdicama predstavlja jug Srbije i opštinu Lebane.

(ICJ)

Izvor/Youtube