Lebane Vesti

Udruženje penzionera proslavilo 8. mart uz takmičenje za najlepšu tortu

Udruženje penzionera opštine Lebane organizovalo je juče povodom 8.marta, Dana žena, tradicionalnu osmomartovsku proslavu u restoranu Tango u Lebanu.

„Već dve godine za redom, kada su u pitanju osmomartovske proslave, imamo podršku i pomoć Societe Generale banke. Ove godine su oni došli na odličnu ideju da finansiraju materijal za 5 torte, a koje su napravile žene iz Udruženja. Torte su napravile kući a za ukrašavanje torti, svakoj od tih pet žena, pomogle su učenice Trgovinsko-ugostiteljske škole iz Leskovca. Odlukom tročlane komsije izabraćemo najlepšu tortu ali će i za preostale četiri biti obezbeđene utešne nagrade. Iskoristila bih priliku da se zahvalim predsedniku opštine Zoranu Iliću, koji danas iz opravdanih razloga nije sa nama, ali se setio nas i čestitao nam praznik, kao i povereniku Srpske napredne stranke u Lebanu Goranu Joviću“ – kazala je Milica Banković, predsednica Udruženja penzionera u Lebanu.

Lebansko Udruženje penzionera broji oko 1700 članova a osmomartovskoj proslavi prisustvovalo je 130 žena koje su same finansirale ovu proslavu, za torte se pobrinula Societe Generale banka a od vlasnika restorana Tango, svaka žena dobila je po jedan cvet.

Societe Generale banka je društveno odgovorna i želi da pomogne lokalnoj zajednici. Došli smo na ideju da to bude interaktivno, da uključimo pet žena koje će napraviti pet torti a da deca iz srednje Ugostiteljske škole ukrase te torte a da to ujedno bude i početak jedne uspešne i dugoročne saradnje između Trgovinsko-ugostiteljske škole, Udruženja penzionera i bilo kog drugo faktora sa teritorije opštine Lebane“ – rekao je Boban Ilić, šef  ekspoziture Societe Generale banke u Lebanu.

 

Nakon odluke tročlane komisije za najlepšu tortu izabrana je torta pod rednim brojem 2, koju je napravila Nešović Javorka iz Lugara.

(ICJ)