Dimitrovgrad Hronika Jug Srbije Niš Pirot Vesti

Uhapšene četiri osobe za primanje mita

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela primanje mita i primanje mita podstrekavanjem.

Uhapšeni su M. Ž. (1958), zaposlen u matičnoj službi Gradske uprave Pirot, i lekar A.I. (1980) iz Dimitrovgrada koji se sumnjiče za primanje mita, kao i D.M. (1979) iz Dimitrovgrada i V.I. (1952) iz Ćuprije koji su osumnjičeni za primanje mita podstrekavanjem.

Kako se sumnja, D.M. i V.I. su u protekle dve godine podstrekavali A.I. da za novac izdaje lekarska uverenja bez lekarskih pregleda za osobe iz Srbije za koja su mu njih dvojica dostavljali podatke.

Oni su takođe osumnjičeni da su podstrekavali i M.Ž. da za novčanu nadoknadu za iste osobe za koje je izdavano lekarsko uverenje u izvod iz matične knjige rođenih upiše da te osobe imaju poreklo Republike Bugarske, kako bi tako sačinjenu dokumentaciju mogli da predaju državnim organima Republike Bugarske radi ostvarivanja prava na državljanstvo ove države.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju MUP-a.