Hronika Prokuplje Vesti

UHAPŠENI BRAČNI PAR ZELENAŠA! Davali novac na kamatu, pa OTIMALI SOCIJALNU POMOĆ!

Supružnici Zoran K. i Mirjana K. iz Prokuplja, radnici pošte, mesecima su na ime zelenaške kamate uzimali novac sa računa korisnika socijalne pomoći. Oni su uhapšeni i njima je određen pritvor do 30 dana, piše Informer.

Bračni par Zoran K. i Mirjana K. iz Prokuplja uhapšeni su zbog sumnje da su siromašnim Prokupčanima davali novac na kamatu, a zatim im sa računa uzimali pare od socijalne pomoći. Procenjuje se da su supružnici od više desetina korisnika socijalne pomoći i dečijeg dodatka uzeli oko 60.000 evra.

Prokupačka policija uhapsila je u petak Zorana K. i njegovu ženu Mirjanu K. zbog sumnje da su počinili krivična dela zelenašenje, pronevere kao i zloupotreba službenog položaja.

Mirjana K. je radila na šalteru u jednoj prokupačkoj pošti, dok je njen suprug Zoran bio obezbeđenje u istom objektu. Ona je imala evidenciju svih osoba koje od države dobijaju socijalnu pomoć i dečiji dodatka u filijali gde je bila zaposlena. Prilikom hapšenja Zorana K. i Mirjane K., bračnog para iz Prokuplja, inspektori su u njihovom stanu pronašli veću količinu novca i svesku u kojoj su precizno bili upisani svi dužnici kojima su ovi supružnici pozajmili novac na kamatu.

Inspektori posebnog odeljenja za korupciju i Specijalno tužilaštvo za korupciju u Nišu ispituju koliko je tačno prevareno korisnika socijalne pomoći i dečjeg dodatka. Osumnjičenim supružnicima je prvo određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega su saslušani u tužilaštvu. Potom je Zoranu i Mirjani sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana.

 

Izvor:Informer