Leskovac Srbija Vesti

Vidovdanski prijem sportista sa teritorije grada Leskovca

U Svečanoj sali grada Leskovca danas je upriličen vidovdanski prijem sportista sa teritorije grada Leskovca.

„Uspeh nije nešto što se dogodi samo. Uspeh se uči i trenira, uspeh se postiže upornim radom, trudom, odricanjima i nastavljanjem napred onda kada je najteže. Vi to najbolje znate, jer to je vaš život i vaša svakodnevica.

Mi znamo da to nije lako, znamo da vam je potreban podsticaj, vetar u leđa, finansijska podrška i kvalitetna infrastruktura kako biste bili u prilici da trenirate, posvetite se svom napretku i okitite se brojnim medaljama. Zato svake godine povećavamo sumu opredeljenu za sport, ulažemo u sportske sale, terene u gradu i u sklopu škola, naša vrata su otvorena za organizaciju raznih sportskih događaja i manifestacija kako bismo deci i mladima što više približili razne sportove.

U ovoj godini smo dostigli nikada veću sumu za sportske klubove – 125 miliona dinara. Pored toga 144 miliona dinara za funkcionisanje SRC Dubočica. I nezaobilazna tema kada govorimo o sportu je naravno gradski stadion izgrađen sa 2,5 milijarde dinara“, kazala je dr Lidija Dimitrijević, zamenica gradonačelnika Leskovca

U ime svih prisutnih sportista, obratio se Pavle Stojiljković iz Teniskog kluba Šumice Leskovac koji ima 13 godina i trenira tenis od svoje 4. godine:

„Državni sam prvak do 12 godina i reprezentativac do 14 godina. Trenutno se nalazim u najboljih 20 igrača Evrope do 13 godina. Ovim putem bih se zahvalio gradu Leskovcu na konstantnoj podršci koju mi pruža godinama unazad i trudiću se da u narednim godinama opravdam očekivanja. Cilj mi je da budem junorski prvak sveta, a kasnije i seniorski“.