Društvo Jug Srbije Niš Vesti

Vučić otvorio fabriku Cumtobel u Nišu

Svih pet okruga, Pčinjski, Pirotski, Toplički, Niški i Jablanički, mogu da računaju na dalju podršku države Srbije, poručio je danas predsednik Srbije u obraćanju građanima koji su ga dočekali u Nišu, gde je danas otvorena fabrika Cumtobel.
Vučić je danas svečano otvorio austrijsku fabriku „Cumtobel“, u kojoj bi, na kraju realizacije ove investicije vredne 30,6 miliona evra, posao trebalo da dobije oko 1.100 radnika.

Vučić se obratio mnogobrojnim prisutnim građanima Niša, koji su došli da na otvaranje nove fabrike, investicije vredne 30,6 miliona evra , kao i otvaranje novih radnih mesta u njihovom gradu.

„Hvala Vam svima ovde na jugu Srbije što ste došli u Niš da me sačekate jer danas otvaramo fabriku, nova radna mesta, život i budućnost za ljude u Nišu. Zahvalan sam što ste došli. Ovo je veliki dan za našu zemlju, sve ovo radimo sa jednim ciljem, ovde gradimo budućnost za našu decu“ rekao je Vučić.

Kako dodaje, pre nekoliko godina Srbija je bila u rasulu, a danas, kako kaže,  možemo da se pohvalimo time da 55 odsto stranih investicija u regionu završi u Srbiji. 

 

On je rekao da su morale da se donose teške odluke i vladati u nekoj zemlji ne znači ispunjavati nečije želje.

„Morali smo da posle godina decenija i propadanja da povlačimo teške poteze da bismo došli danas do situacije u kojoj možemo da se pohvalimo, gotovo svakodnevno, otvaranjem novih fabrika. Ne postoji ništa lepše od ovoga danas. Pre dve i po godine krenuli smo u ovaj postupak i u celu priču sa Cuntobelom“ kazao je Vučić.

 

Investicija je vredna više od 30 miliona evra i u fabrici je već zaposleno 260 radnika, a prema planovima za rast za period od tri do pet godina, u fabrici će biti postepeno povećan broj radne snage na 1.100 zaposlenih.

Fabrika „Cumtobel“ je izgrađena na 40.000 metara kvadratnih, u južnoj industrijskoj zoni Niša.

Austrijska kompanija „Cumtobel“ je svetski proizvođač LED rasvete, jedna je od vodećih u oblasti inovativnih rešenja za rasvetu i proizvodnju pratećih komponenti.

Nakon svečanog otvaranja, predsednik Srbije sastaće se sa svim predsednicima opština i gradova i načelnicima okruga sa jugoistoka Srbije, a sutra sledi otvaranje filipinske fabrike „INI“ u Niškoj Banji, gde bi trebalo posao da dobije 1.250 ljudi, od kojih 500 inženjera.

Foto Tanjug