Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

„Zimska škola za poljoprivrednike“ sutra u Lebanu

Zimska škola za poljoprivrenike koju organizuje Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Leskovac i poljoprivredna služba Lebane  biće održana u petak 7. februara sa početkom od 10 časova u sali Skupštine opštine Lebane.

U okviru ovog predavanja biće obrađene teme koje se odnose na agrarnu politiku odnosno biće reči o podsticajima i upisu u Vinogradarski registar.

Od 10 časova predavanje će držati Jelena Stojiljković, savetodavac za ratarstvo i povrtarstvo na temu: Agroekonomija sa posebnim osvrtom na PDV, troškove na poljoprivrednim gazdinstvima, računovodstvo, osiguranje useva i krediti u poljoprivrednoj proizvodnji.

Od 10:35 sati prisutnima će se obratiti Boban Stanković, diplomirani inženjer na temu: Jačanje konkurentnosti kroz podizanje standarda u primarnoj proizvodnji voća i povrća.

Od 11:10 sati Igor Ristić govoriće o predpristupnim fondovima IPARD a od 11:45 sati diplomirani inženjer Mirjana Petrović održaće predavanje na temu seoskog turizma.

Na ovom sastanku jedna od tema biće i kontrola plodnosti zemljišta u funkciji unapređenja biljne proizvodnje i zaštite životne sredine, zlatasto žutilo vinove loze, primena pravilnika o malim količinama primarnih proizvoda koje služe za snabdevanje potrošača, području za obavljanje tih delatnosti kao i odstupanje koja se odnose na male subjekte u poslovanju hranom životinjskog porekla.

 

Info centar juga