Bojnik Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Asfaltiranjem puta u Slavniku otpočela sezona asfaltiranja puteva u opštini Bojnik

Asfaltiranjem puta u Slavniku otpočela je sezona asfaltiranja puteva u opštini Bojnik.
„Put u ovom selu je prvi put dobio asfaltnu podlogu“, kaže predsednik opštine Nebojša Nenadović i dodaje da je put u ovom mestu put dužine oko 600 metara, a širina kolovoza je 3 metra. Osim ovog puta očekuje se i asfaltiranje puta u Đinđuši u dužini od 450 metara, dok će širina kolovoza biti 4 metra. Ukupna vrednost i jednog i drugog puta je oko 7 miliona dinara. Sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta.
„Prioritet da svaka mesna zajednica ima asfaltni put jer živimo u 21. veku što podrazumeva da svi meštani imaju iste uslove za razvoj. Asfalt je Slavnik imao od glavnog puta još 1997. godine u dužini od 750 metara. Ovi radovi izbedeni su anagažovanjem Mesne zajednice i sečom i prodajom bagrema uz minimalni doprinos opštine, što je doprinelo asfaktiranju 750 metara“- kazao je Nenadović.
Kao kaže predsednik Saveta mesne zajednice Stanimir Stojčić – Mujko ovaj put označiće sveukupnu prekretnicu za razvoj čitavog kraja. Slavnik ima 79 kuća, ali 8 domaćinstava čuva stoku i bavi se i sadnjom pšenice, ovsa i stočne hrane. Vredni meštani Slavnika bave se i proizvodnjom kvalitetne rakije i sira. Kako naglašavaju meštani prošle godine prodata su 4 vagona šljive, a ove godine će ta prodaja biti i veća s obzirom na asfaltni put i njegovu povezanost sa ostalim putnim pravcima kao što je Gornji Brestovac.

 

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.