Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Gradonačelnik Cvetanović danas obišao radove na asfaltiranju deonici puta od mosta u Manojlovcu prema Gornjoj Slatini

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je danas radove na asfaltiranju deonici puta od mosta u Manojlovcu prema Gornjoj Slatini.

„Grad Leskovac izdvaja značajna sredstva kako bi putevi bili uređeni, moderni i adekvatni za odvijanje saobraćaja, ne zapostavljajući nijedan kutak grada, bilo da je u pitanju gradsko jezgro ili ruralno područje. Uređeni su skoro svi prilazi gradu, od Brestovca do ulaza u Leskovac vredna 65 miliona, uređen je put Leskovac-Vlasotince 283,3 miliona, prilaz iz pravca Bojnika, deonica prema Petrovcu vredna 25 miliona dinara. U toku su i pripremni radovi na rekonstrukciji bulevara Nikole Pašića vrednosti 268 miliona i kada oni budu završeni i taj deo grada dobiće savremen izgled, ali o tome ćemo uskoro detaljnije kada zvanično krenu radovi a ono što je nama jako bitno, je da grad dobija savršen izgled“ – rekao je Cvetanović novinarima dodajući da je povod za današnju konferenciju rehabilitacija deonice od mosta u Manojlovcu do Gornje Slatine u dužini od 2,1 km.

Sredstva za realizaciju radova obezbedilo je Javno predzeće „Putevi Srbije“ u iznosu od 15,6 miliona dinara, a radove izvodi preduzeće Trejs Srbija AD Niš.

 

„Danas se radi asfaltiranje u dva sloja, a pored toga uradiće i uređenje bankina ugradnjom drobljenog kamenog agregata, rešiće rigole i kompletno odvodnjavanje. Što se tiče redovnog održavanja gradskih saobraćajnica i lokalnih puteva na teritoriji grada Leskovca, danas se radi krpljenje udarnih rupa u ulici Đorđa Stamenkovića i Đure Salaja. Završeni su radovi u NJegoševoj ulici, u ulici Južnomoravskih brigada i radiće se svakodnevno, ukoliko vremenski uslovi to dozvole“ – rekao je Novica Nikolić, direktor JP „Urbanizam i izgradnja“.

 

infocentarjug.rs