Bojnik Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti

Predsednik opštine Bojnik i njegov zamenik obišli završne radove na asfaltiranju puta u selu Plavce

Predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović i njegov zamenik Dejan Stojanović obišli su danas završne radove u selu Plavce.

Kako je kazao Nenadović ovaj put asfaltiran je ličnim zalaganjem predsednika Srbije Aleksandra Vučića 2019. godine prilikom njegove posete opštini Bojnik, u šta je uloženo oko 19 miliona dinara, ali je tokom januarskih poplava došlo do oštećenja kolovoza i propusnih bankina. Zalaganjem ministra za saobraćaj, građevinarstvo i infrastrukturu koji je nakon poplava posetio Bojnik obezbeđena su sredstva u iznosu od 3 miliona dinara za sanaciju 2,5 kilometara puta koji se presvlači asfaltom i rade se propusti i kanalete za odvod vode. Nenadović je istakao da se na ovaj način znatno poboljšavaju uslovi života i rada stanovnika ovog sela.

„U narednom periodu biće rešena sanacija i ostalih putnih pravaca oštećenih tokom poplavnog talasa januara ove godine. Lokalna samouprava nastaviće postepeno da radi na infrastrukturnom uređenju svih puteva u seoskim sredinama jer se na taj način doprinosi smanjenju migracije stanovništva i unapređenju poljoprivrede“- kazao je Nenadović.

infocentarjug.rs