COVID-19 Društvo Srbija Vesti

Danas počinje proizvodnja vakcine Sputnjik V na Institutu Torlak

Kopredsednici srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta, ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i zamenik predsednika Vlade Ruske Federacije Jurij Borisov održali su sastanak na kojem su istakli da će danas u popodnevnim časovima biti svečano označen početak proizvodnje vakcine Sputnjik V na Institutu Torlak i da je to potvrda najbolje saradnje između Srbije i Rusije.

Popović je poručio da je to potvrda najbolje političke, ekonomske i naučno-tehnološke saradnje između naše dve zemlje, ali i potvrda bliskosti i visokog stepena uzajamnog poverenja između naših državnih rukovodstava.

On je istakao da je proizvodnja vakcine Sputnjik V u Institutu Torlak rezultat dogovora predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, koji diktiraju visok tempo razvoja bilateralnih odnosa između dve zemlje u svim oblastima.

Za samo pet meseci od kada je označen početak rada na uspostavljanju proizvodnje ruske vakcine u Srbiji, taj zadatak koji smo dobili od naših predsednika je ispunjen. Srbija će postati prva zemlja u Evropi koja će proizvoditi vakcinu Sputnjik V na svojoj teritoriji. Sada ćemo biti još spremniji da zaštitimo zdravlje i živote naših građana, ali i da pomognemo našim partnerima u okruženju i Evropi kojima je vakcina preko potrebna, rekao je Popović.

Borisov je izrazio zadovoljstvo zbog početka prozvodnje ruske vakcine u Srbiji i istakao da je to veliki korak za Srbiju, koji garantuje očuvanje bezbednosti i dugoročnu zaštitu stanovništva od koronavirusa.

infocentarjug.rs

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.