Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Politika Vesti

Forum žena leskovačkog SNS-a u borbi protiv siromaštva

Članice Foruma žena Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Leskovcu, povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, organizovale su humanitarnu akciju prikupljanja garderobe, obuće i igračaka, namenjene deci bez roditeljskog staranja čiji su staratelji njihovi rođaci.

Tim povodom predsednica Foruma žena, Kristina Vasiljković, podsetila je da članice ove grupe konstatno organizuju i učestvuju u različitim aktivnostima, od onih najradosnijih, poput podele cveća na Dan žena i podele uskršnjih jaja, do onih najhumanijih, poput pomoći socijalno ugroženim porodicama, deci, poseta Sigurnoj kući u Leskovcu i mnogih drugih.

„Današnja akcija organizovana je povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva koji se obeležava od 1987. godine na oktkrivanju spomenika u Parizu, u čast žrtvama ekstremnog nasilja, siromaštva i gladi kada se okupilo preko 100 hiljada ljudi. Na dašnji dan podiže se svest svih nas o iskorenjimavu siromaštva. Ono što ja često volim da kažem i čime se mi vodimo je da naše malo, nekome znači mnogo, zato sve dobre ljude pozivamo na humanost“ – kazala je Vasiljkovićeva i dodala da se ova akcija razlikuje od ostalih zato što je usmerena ka instituciji, odnosno ka Centru za socijalni rad i njihovim korisnicima, deci u srodničkim porodicama.

„Mi smo odlučile da prikupimo odeću, obuću i igračke, među kojom ima nove i nošene odeće u odličnom stanju koja je oprana opeglana i sortirana prema polu i godištu, a među donacijom se nalaze i jedan krevet i kauč koji će CZSR dodeliti korisnima kojima smarta da je najneophodnije“ – istakla je Vasiljkovićeva. Na konferenciji za medije održanoj u prostorijama GrO SNS Leskovac ovim povodom pušten je i film sa dosadašnjim humanitarnim akcijama članica Foruma žena.

 

(Kraj)