Jug Srbije Medveđa Vesti

Karavan zapošljavanja u Medveđi

U klubu za aktivno traženje posla, u Biznis inkubatoru, nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) održala je juče predavanje nezaposlenim licima sa teritorije opštine Medveđa pod nazivom „Karavan zapošljavanja“. Predavanje su održali, direktor filijale NSZ Leskovac – Dejan Stanković, i načelnik odeljenja u sektoru posredovanja u zapošljavanju i planiranju karijere, gospođa Marija Stevanović.
Predsednik opštine se obratio polaznicima obuke, poželeo im mnogo sreće u traženju posla uz obećao da će težiti ka tome da mladima omogući bolji život i više mogućnosti kod pronalaženja posla.

karavan-zaposljavanja-2

„Svako novo zaposlenje za mene će predstavljati satisfakciju i uspeh, a moja velika želja je da mladi, a pogotovo obrazovani ljudi, ostanu u Medveđi i da je svi zajedno učinimo lepšom i razvijenijom“, rekao je dr Nebojša Arsić i dodao da će u skorijoj budućnosti fabrika za proizvodnju peleta – „Jablanica EKO“ početi sa proizvodnjom.

„Ova fabrika će izraziti potrebu za većom radnom snagom, različite kvalifikacije. Prijem radnika će se vršiti u tri faz, kako se bude širila proizvodnja“ – rekao je Arsić.

Polaznici današnje obuke su inače druga grupa koju NSZ šalje na osposobljavanje u Klubu za aktivno traženje posla.