COVID-19 Društvo Srbija Vesti

Kon: Razmak od dva metra među gostima, a ne među stolovima

Od sutra će bašte kafića i restorana biti otvorene, ali će moći da se koriste sa 50 odsto kapaciteta, i time ćemo da legalizujemo već postojeće stanje, poručio je član Kriznog štaba, dr Predrag Kon.

„Korekcije kojih će biti od ponedeljka porazumevaju da ugostitelji mogu da rade na 50 odsto kapaciteta na otvorenom, a detalji će biti definisani tokom dana da bi oni koji kontrolišu poštovanje mera mogli da ih primene“, izjavio je Kon gostujući na Prvoj TV.

Član Kriznog štaba dodao je da u baštama mora da bude razmak od dva metra među gostima, a ne među stolovima, i da moraju da se nose maske.

„To bi bio uvod u malo ozbiljnije poštovanje mera, jer da smo te najosnovnije mere poštovali, ne bismo morali ni da se zatvaramo“, zaključio je Kon.

On je komentarišući protivljenje vakcinaciji ocenio da se radi o prkošenju i inaćenju, ukazujući na to da su u pitanju ljudske slabosti.

„Međutim, tu ima i onih koji to ne rade iz takvih namera, već iz vrlo svesnih pobuda da izazovu otpor, a nema ni jednog razloga za otpor, jer je vakcinacija jedini izlaz iz ovoga“, rekao je Kon.

Kon je dodao kako je takva vrsta kampanje besmislena, jer vakcinacija nije obavezna, već preporučena.

 

Izvor:Prva Tv/Info centar juga