Leskovac Vesti

Novo ruho OŠ "Kosta Stamenković"

OŠ „Kosta Stamenković“ pridružila se školama koje su ispunile uslove za energetsku efikasnost.

Leskovac – Na objektu OŠ „Kosta Stamenković“ u Leskovcu završena je termička izolacija zidova i obnova fasade, na kojoj je prvo postavljen stiropor, a potom izvršeno malterisanje i krečenje, kao i postavljanje novih oluka. Time je ova škola ispunila uslove za energetsku efikasnost.

OS Kosta Stamenkovic 01

Tim povodom gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović danas je obišao ovaj objekat sa svojim saradnicima.
– Podsetiću da je prošle godine na ovom objektu zamenjena i kompletna stolarija, u šta je uloženo 6,3 miliona dinara. Na taj način, sa ulaganjem od ukupno 10,5 miliona dinara, Osnovna škola „Kosta Stamenković“ postala je jedna od četiri škole na teritoriji grada koje su stekle uslov za dobijanje sertifikata energetske efikasnosti, istakao je Cvetanović. On je podsetio da su pre nje, iste uslove ispunile su Osnovna škola „Desanka Maksimović“ u Grdelici, Vuk Karadžić u Leskovcu i istoimena škola u Čekminu. Do kraja godine nas očekuje još posla, jer će potpunu energetsku sanaciju dobiti i Srednja škola u Grdelici, gde se privode kraju radovi, kao i zgrada Gimnazije i Ekonomske škole, kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović novinarima u dvorištu ove obrazovne ustanove.

OS Kosta Stamenkovic 02 OS Kosta Stamenkovic 05

Izvođenje radova bilo je povereno firmi Jugogradnja doo Bojnik, a u investiciju je, preko Agencije za lokalni ekonomski razvoj, uloženo 4,2 miliona dinara.

OS Kosta Stamenkovic 06 OS Kosta Stamenkovic 07 OS Kosta Stamenkovic 04

Inače, u 2016. godini je iz gradskog budžeta za ove namene opredeljeno ukupno 25 miliona dinara. Ove investicije su izuzetno značajne jer to znači bolje grejanje školskih objekata, veće uštede u potrošnji energenata, ali i lepši izgled samih škola.