Vesti

Održano takmičenje u dinamičkom dalekometnom streljaštvu

U organizaciji Streljačkog udruženja „Gatos“ Lebane i Streljačkog kluba „GT“ Leskovac, pod pokroviteljstvom opštine Lebane, na strelištu Slišane održano je takmičenje u dinamičkom dalekometnom streljaštvu pod nazivom Kahles/Lapua Justiniana Prima 2021.god.

Na takmičenju u dinamičkom Dalekometnom streljaštvu puškom, gde su se gađale metalne mete na daljini od 300 do 1200 metara, učestvovalo je 33 takmičara iz Srbije, 23 iz Rusije, 4 iz Bugarske i 4 iz Slovenije.

 

Pobednik takmičenja je Aleksandar Zurvalev iz Rusije, a naredna dva mesta osvojili su Zoran Jelić – Kraljevo i Valerij Šits – Rusija.

Posebne nagrade i diplome dodelio je direktor Ruske Federacije za dalekometno streljaštvo i to strelcima koji su prvim metkom pogodili metu veličine 40×40 cm na daljini od 1200 m, Jovan Amanović – Novi Sad, Aleksandar Milosavljević – Kuršumlija i Zoran Jelić – Kraljevo.

Opština Lebane dobila je odobrenje da u narednom periodu može da organizuje velika takmičenja, jer poseduje jedinstveno strelište sa daljinama na kojima može da se gađa.

infocentarjug.rs