Vesti

Održano takmičenje u dinamičkom dalekometnom streljaštvu

U organizaciji Streljačkog udruženja „Gatos“ Lebane i Streljačkog kluba „GT“ Leskovac, pod pokroviteljstvom opštine Lebane, na strelištu Slišane održano je takmičenje u dinamičkom dalekometnom streljaštvu pod nazivom Kahles/Lapua Justiniana Prima 2021.god.

Na takmičenju u dinamičkom Dalekometnom streljaštvu puškom, gde su se gađale metalne mete na daljini od 300 do 1200 metara, učestvovalo je 33 takmičara iz Srbije, 23 iz Rusije, 4 iz Bugarske i 4 iz Slovenije.

 

Pobednik takmičenja je Aleksandar Zurvalev iz Rusije, a naredna dva mesta osvojili su Zoran Jelić – Kraljevo i Valerij Šits – Rusija.

Posebne nagrade i diplome dodelio je direktor Ruske Federacije za dalekometno streljaštvo i to strelcima koji su prvim metkom pogodili metu veličine 40×40 cm na daljini od 1200 m, Jovan Amanović – Novi Sad, Aleksandar Milosavljević – Kuršumlija i Zoran Jelić – Kraljevo.

Opština Lebane dobila je odobrenje da u narednom periodu može da organizuje velika takmičenja, jer poseduje jedinstveno strelište sa daljinama na kojima može da se gađa.

infocentarjug.rs

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.