Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

U lebanskom vrtiću danas sprovedena aktivnost „Moj zeleni grad“

U holu Dečjeg vrtića u Lebanu, u sklopu realizacije projekta „Zelena prekogranična saradnja – Bolje učenje kroz iskustvo“, danas je sprovedena aktivnost „Moj zeleni grad“. Deca predškolske grupe predstavila su izložbu likovnih i umetničkih radova na temu Ekologija i očuvanje prirode.

Opština Lebane je sredstvima projekta obezbedila opremu i potrošni materijal, uključujući stalke i platna za slikanje. Po završetku izložbe svi mališani su bili posluženi sokićima, slatkišima i obrocima u vidu paketića, koje su zbog epidemiološke situacije kasnije poneli kući.

Deca su proteklih dana u svojoj predškolskoj grupi izrađivala likovne radove, nakon toga su kod svojih kuća – zajedno sa svojim roditeljima izradili po jedan vajarski rad, a sve svoje rezultate rada predstavili su na današnjoj  izložbi u holu svog dečjeg vrtića. 

„U sklopu ovog projekta u toku su radovi na dečijem vrtiću, rekonstrukcija krova i sanitarnih čvorova kao i zamena stolarije. Deca će, najverovatnije do kraja godine, dobiti jedno moderno i lepo igralište u svom dvorištu“ – rekao je za Info centar juga, Nenad Jovanović iz odseka za upravljanje projektima u opštini Lebane.

 

Po rečima Jovanovića, pripremni radovi na terenu trebalo bi da krenu do kraja novembra meseca a u drugoj polovini decembra planirano je postavljanje gume i drugih elemenata.

 

Info centar juga

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.