Jug Srbije Lebane Vesti

Učenici OŠ "Vuk Karadžić" iz Lebana poneli titulu pobednika igre ,,Bitka na Drini”

Mihajlo Anđelković, Bogdan Cvetković i Milan Marković, učenici 8. razreda OŠ ,,Vuk Karadžić” iz Lebana, učestvovali su u projektu Ministarstva ,,Bitka na Drini“ koji je verodostojno prikazao period između Cerske i Kolubarske bitke.

Tokom trajanja strateške igrice Mihajlo, Bogdan i Milan pokazali su zavidno znanje i bili najbolji, što ih je izdvojilo i presudilo da baš oni predstavljaju osnovnu školu „Vuk Karadžić“ iz Lebana i budu članovi delegacije Ministarstva za rad, socijalna i boračka pitanja, koja je posetila spomen-obeležja poginulim srpskim vojnicima iz Prvog svetskog rata.

Učenici lebanske škole prisustvovali su obeležavanju godišnjice smrti Gavrila Principa u mestu Terezin i godišnjici stradanja srpskih vojnika u logoru Jindrihovice u Češkoj Republici i Velikom Međeru u Slovačkoj.

Delegaciju Srbije 27 – 30. aprila predvodio je pomoćnik ministra rada Milan Popović, a bili su prisutni i studenti Kriminalističko-policijske akademije iz Beograda, predstavnici Vojske Srbije, kadeti Policijske akademije iz Banjaluke, predstavnici Republičkog zavoda za zaštitu spomenika, predstavnici Udruženja boraca rata Pokret za jug iz Lebana, kao i deca iz osnovne škole iz Bošnjaca i učenici osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Lebana koji su poneli titulu pobednika igre ,,Bitka na Drini”.

(ICJ)