Hronika Srbija Vesti

Uhapšen zbog lažnog predstavljanja i prevare

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su Z.C. (1954) iz Kragujevca osumnjičenog da je od novembra 2015. do oktobra 2016. godine, lažno se predstavljajući kao savetnik u kabinetu predsednika Vlade Srbije, od dvoje oštećenih uzeo novac kako bi im, navodno, za uzvrat učinio neke usluge.

Postoje osnovi sumnje da je Z.C. lažno se predstavljajući kao savetnik u kabinetu premijera, Miroslav Milenković, od oštećene iz Niša tražio i uzeo 30.000 evra kako bi, posredovao u sprečavanju navodno politički motivisanog hapšenja, saopšteno je iz MUP-a.

Z.C. se sumnjiči i da je od drugog oštećenog, lažno se predstavljajići i obećavajući zaposlenje u Narodnoj banci Srbije, tražio i uzeo oko 350.000 dinara.

Osumnjičeni je, prilikom susreta sa oštećenima koristio automobil „citroen C5“, crne boje, sa zatamnjenim staklima, na kome je povremeno postavljao krovno plavo rotaciono svetlo kao i treptače koje koriste službena vozila.

Kada nije bio u blizini oštećenih, osumnjičeni im je govorio da se nalazi tamo gde se u tom trenutku nalazio i predsednik Vlade Srbije.

Osumnjičeni je uhapšen u Kragujevcu, a sumnja se da je krivično delo počinio u Nišu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo prevara, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu će u zakonskom roku biti priveden nadležnom tužilaštvu u Nišu.