Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Leskovac Medveđa Srbija Vesti

Veroučitelj Dalibor Cvetković: Usrećili smo 4 porodice a akcija prikupljanja pomoći je i dalje u toku

Kolo srpskih sestara iz Leskovca i veroučitelj Dalibor Cvetković iz Guberevca, u saradnji sa Centrom za socijalni rad u Leskovcu i ljudima dobre volje su u susret Pravoslavnoj novoj godini obradovali četiri porodice mnogobrojnim poklonima, kako bi im olakšali život i uslove u kojima žive.

Pokloni su uručeni samohranoj majci Danijeli u leskovačkom naselju Dubočica, samohranom ocu Zoranu iz sela Kukulovce, majci četvoro dece iz Gornjeg Stopanja, Žaklini i Božidaru i njihovom nepokretnom sinu u selu Guberevac.

„Porodice su dobile nameštaj, garderobu, kućne aparate, hranu i ostale potrepštine za život jer žive u jako teškim uslovima. Ovo je samo početak jedne lepe saradnje sa članicama Kola srpskih sestara jer nam je cilj da obezbedimo što više pomoći za ove divne ljude a njima je potrebno još puno toga. Vremenski uslovi nam nisu dozvolili da im promenimo i stolariju i za tu akciju ćemo sačekati malo lepše vreme“- poručuje veroučitelj Dalibor Cvetković dodajući da je u toku akcija prikupljanja pomoći za sve urožene porodice na teritoriji opštine Medveđa i Lebane.

      

       

„Zamolio bih sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomooć dostave u crkvi Odžakliji u Leskovcu. Za sada je najpotrebnija voda za piće“- poručuje Cvetković.

 

infocentarjug.rs