COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti

Danas popodne održana sednica Štaba za vanredne situacije u Medveđi, hitno potrebni agregati, 10 ekipa iz EPS-a, pomoć građanima

Danas popodne održana je sednica Štaba za vanredne situacije opštine Medveđa zbog problema prouzrokovanih vremenskim neprilikama.
Na današnjem zasedanju Štaba za vanredne situacije usvojeni su sledeći Zaključci:
 –  Štab za vanredne situacije opštine Medveđa će se hitno obratiti Ministarstvu unutrašnjih poslova, Sektoru za vanredne situacije – Odeljenju za vanredne situacije Leskovac, za dodelu pomoći u vidu 10 tona nafte i 30 agregata za snabdevanje električnom energijom snage od 1-5 kw u cilju otklanjanja posledica vremenskih nepogoda koje su pogodile teritoriju opštine Medveđa 10. i 11. januara 2021. godine usled kojih je došlo do oštećenja putne infrastrukture  i prekida u napajanju električnom energijom većeg dela teritorije opštine Medveđa
 –  Zbog pričinjene štete usled izlivanja kao i velikih oštećenja na elektro-distributivnoj mreži na teritoriji opštine Medveđa koja su nastala usled vremenskih nepogoda 10. i 11. januara tekuće godine, potrebno je hitno nabaviti 1.000 paketa sa osnovnim životnim namirnicama za pomoć ugroženom stanovništvu opštine Medveđa iz sredstava tekuće budžetske rezerve u iznosu do 1.200.000,00 dinara
 –  Zbog velikih oštećenja na infrastrukturi, elektro-distributivnoj mreži na teritoriji opštine Medveđa i pričinjenoj šteti na imovini građana, koja je nastala usled vremenskih nepogoda, potrebno je hitno obezbediti sredstva za nabavku opreme, materijala i drugih potrebština radi prevazilaženja štetnih posledica u iznosu od 200.000,00 dinara iz sredstava stalne budžetske rezerve opštine Medveđa.
 –  Zbog pričinjene štete usled izlivanja vodotokova kao i velikih oštećenja na eletro-distributivnoj mreži na teritoriji opštine Medveđa potrebno je hitno zaključiti ugovore o angažovanju dodatne mehanizacije i ljudstva jer postojeći kapaciteti JKP „Obnova“ Medveđa nisu dovoljni.
 –  Zbog velikih oštećenja na elektro-distributivnoj mreži na teritoriji opštine Medveđa, potrebno je hitno se obratiti JP „Elektroprivreda“ Srbije i resornom Ministarstvu rudarstva i energetike za angažovanje dodatnih 10 ekipa na terenu jer postojeći broj ekipa nije dovoljan.
 – Zbog velikih oštećenja na elektro-distributivnoj mreži na teritoriji opštine Medveđa, potrebno je hitno nabaviti 5 agregata snage 2,8 kw u iznosu do 200.00,00 dinara, kao i agregate snage 1 kw u iznosu do 200.000,00 dinara iz sredstava budžetske rezerve opštine Medveđa.
 – U cilju sprečavanja posledica epidemije izazvane zaraznom bolesti Kovid-19 potrebno je hitno nabaviti koncentratore u iznosu do 300.000,00 dinara iz sredstava stalne budžetske rezerve opštine Medveđa za potrebe Doma zdravlja u Medveđi.
Svi Zaključci sa današnjeg zasedanja Štaba za vanredne situacije u opštini Medveđa stupaju na snagu danom donošenja.
infocentarjug.rs