Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Crveni krst Lebane: Srećan Svetski dan Crvenog krsta!

Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca – 8. maj  rođendan  je osnivača Pokreta Anri Dinana. Svake godine organizacije Crvenog krsta i Crvenog polumeseca organizuju brojne aktivnosti kako bi istakli jedinstvenu ulogu Pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca u svojim zemljama.

Za organizaciju Crvenog krsta ovi veoma značajni datumi, biće obeleženi temom koju je opredelila Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, a to je  „Ljubav“.

Svuda u svetu, Crveni krst postoji za svakoga, a uz principe neutralnosti i nepristrasnosti daje nadu i podršku, delujući kao snaga za pozitivne promene u lokalnim zajednicama kada je najpotrebnije. On pruža pomoć najugroženijim u svim situacijama-od velikih katastrofa, u konfliktnim situacijama, u udaljenim i teško dostupnim mestima gde ne deluju druge humanitarne organizacije”.

Crveni krst Lebane u toku Nedelje planira svoje aktivnosti i to : prijem penzionisanih radnika, volontera i prijatelja Crvenog krsta, intenzivirano prikupljanje i podela garderobe za nase socijalno ugrozene stanovnike, zatim podela nagrada učesnicima konkursa “Krv život znači“ 2019. ,upoznavanje učenike osnovnih škola sa znakom i principima Crvenog krsta, podela šlolskog pribora i merenje nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska u Udruženju penzionera u petak 10.maja.

Srećan Svetski dan Crvenog krsta! Danas slavimo hrabrost i dostignuća naših volontera i zaposlenih čija podrška spasava i menja živote najugroženijima i obavezuje nas na humanost svakog dana. Mi smo lokalni, nacionalni i međunarodni, nezavisni i neutralni, mi smo svuda za svakoga,poručuju iz Crvenog krsta u Lebanu.

 

(Kraj)